NORTHERN #Sortland på Sortland Jazz festival

Sortland, Nordland, Norge

Kulturfabrikken Sortland

Thursday, 21st September 2023 at 6:00 PM
nkr 250,-

14-16. september kommer den internasjonalt anerkjente musikeren Maja Bugge hjem til Sortland for å gjennomføre verksteder med alle 5.klassinger i kommunen gjennom Den kulturelle skolesekken (DKS). Sammen med barna skal hun finne fram til særegne lyder fra Sortland og lage en ny komposisjon av det.

Resultatet av verkstedene skal bli en del av den audiovisuelle forestillingen NORTHERN #Sortland, som urfremføres under Sortland jazzfestival Festival i september i år. NORTHERN har hatt stor suksess i England, hvor Maja har bodd og arbeidet som musiker og komponist de siste 13 årene.
I dette prosjektet samarbeider hun med to anerkjente britiske kunstnere; videokunstner Adam York Gregory og jazzpianist Dave Evans. Sammen gjenskaper de steder gjennom nyskrevet musikk, video og improvisasjon. Under premieren på Manchester Jazz festival i 2018 ble NORTHERN beskrevet som et kompromissløst, lekent og svært publikumsvennlig prosjekt.

Helt siden Maja spilte inn soloplaten «Shelter» i Nyksund i 2010 har hun vært opptatt av hvordan man bruker og leker med særegne hverdagslige lyder i møte med cello og komponering. Det er nå med nysgjerrighet og entusiasme at Maja går i gang med å undersøke Sortlands særegne lydunivers. Med eksperthjelp fra 5.klassingene i Sortland skal hun nå finne fram til melodier, riff, stillhet og støy. Kanskje går bølgene i fjære på Elvenes i ¾ takt? Kanskje har Sortlands-sundet mer enn én toneart?

Prosjektet er et samarbeid mellom nyMusikk Nordland, Sortland jazzfestival og Den kulturelle skolesekken i Sortland.

Venue Details

1 Strandgata
Sortland, Nordland 8400
Norge
+47 76 10 91 00